Bliksembeveiliging

Bliksembeveiliging

Bliksembeveiliging beschermt uw apparatuur een data

De bliksem slaat elk jaar ongeveer 150.000 tot 300.000 keer in. Er vallen zelden dodelijke slachtoffers, maar er ontstaat wel schade aan huizen en gebouwen. Soms ontstaat er brand na een blikseminslag of zijn er muurscheuren. Daarnaast is er steeds meer elektronica in onze huizen en bedrijven die gevoelig zijn voor blikseminslag. Hierdoor lopen de kosten na blikseminslag hoog op. Pevo-van Montfort Elektro uit Roermond en Nederweert legt bliksembeveiliging aan en inspecteert deze waardoor de kans op schade en hieruit voortkomende kosten aanzienlijk wordt verkleind.

De bliksemafleider

De bliksemafleider is de bekendste vorm van bliksembeveiliging. De afleider wordt geplaatst op het hoogste punt van het huis of pand. De bliksemafleider vangt de bliksem op en leidt deze vervolgens naar de grond. Hierdoor voorkomt u brand en schade aan uw dak. Toch biedt dit niet altijd bescherming tegen schade aan het huis of pand. De bliksem zoekt de weg van de minste weerstand en legt kilometers af. Hoewel de kans aannemelijk is dat de bliksem via de bliksemafleider de grond in gaat, kan deze ook een ander punt vinden om in te slaan.

Andere bliksembeveiliging

Wanneer de bliksem inslaat, komt er een hoge stroom binnen die ervoor kan zorgen dat de elektrotechnische installaties of elektrische apparaten kapotgaan. In het ergste geval kan dit zelfs leiden tot brand. Het is hierdoor belangrijk dat er naast een bliksemafleider ook andere bliksembeveiliging geplaatst wordt. U kunt dan denken aan overspanningsbeveiliging en aardingssystemen.

Bliksembeveiliging volgens NEN-EN-IEC 62305

De bliksembeveiliging van Pevo-van Montfort Elektro voldoet aan de norm NEN-EN-IEC 62305. Dit betekent dat u met een gerust hart in uw huis kunt blijven als het onweert. Verder installeren en inspecteren wij de bliksembeveiliging voor uw huis en apparatuur, zodat u veilig bent bij onweer.

Wilt u een afspraak maken over de installatie of inspectie van bliksembeveiliging, of heeft u nog bepaald vragen? Neem dan contact met ons op.

0475-460300
info@pevm.nl